Met een operational lease auto naar het buitenland

Met een operational lease auto naar het buitenland

Het afsluiten van een operational lease-contract heeft vele voordelen ten opzichte van het zelf aanschaffen van een auto. Zo kan je met een operational lease een prachtige wagen rijden, zonder dat je eerst maanden- of zelfs jarenlang geld opzij gezet moet hebben. Ook weet je met een operational lease precies waar je aan toe bent: alle bijkomende kosten, zoals de wegenbelasting, de verzekering en de garage, komen voor rekening van de leasemaatschappij. Nooit vervelende verrassingen achteraf dus! Maar hoe zit dat wanneer je je leasewagen wilt meenemen naar het buitenland?

Wil je met een lease auto naar het buitenland, dan is dat in de meeste gevallen geen probleem. Let wel: in de mééste gevallen. Er zijn echter landen waar je niet zo gemakkelijk inkomt met een leasewagen onder je achterste. Je mag daar namelijk alleen de grens over wanneer je kunt aantonen dat de auto waarin je rijdt, daadwerkelijk in jouw bezit is. Bij een operational lease-constructie is het echter zo dat niet jij, maar de leasemaatschappij aan te merken is als juridisch eigenaar van het voertuig. Hier moet je dus zeker rekening mee houden wanneer je met een dergelijke wagen de grens over wilt.

Met de lease auto naar het buitenland: welke landen zijn tricky?

Met de leasewagen naar België, Frankrijk of Duitsland is geen enkel probleem. Marokko, Turkije en de oostbloklanden daarentegen vragen een machtiging waarmee je kunt aantonen dat je het recht hebt om met de leasewagen te rijden. De oostbloklanden zijn: Roemenië, Servië, Polen, Slowakije, Bulgarije, Wit Rusland, Oekraïne, Moldavië en Kroatië. De benodigde machtiging vraag je aan bij de leasemaatschappij. Vervolgens moet je met deze machtiging nog langs de Kamer van Koophandel en de ambassade of het consulaat. Een heel geregel, maar wel aan te raden wanneer je naar een van bovenstaande landen op vakantie wil. Je wil tenslotte niet aan de grens geweigerd worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*