Operational lease en verkeersovertredingen

Operational lease en verkeersovertredingen

Je hebt het misschien weleens meegemaakt: je leent je auto uit aan broertje, vriend of partner en tot je stomme verbazing ploft er een paar weken later een bekeuring op de mat. Op zich niet verwonderlijk, want als je geflitst wordt, is eigenlijk alleen aan het kenteken te zien wie de overtreding heeft begaan. En in bovengenoemd voorbeeld staat de auto op jouw naam, dus vandaar dat jij de post uit Leeuwarden in ontvangst mag nemen. Maar hoe zit dat nu met operational lease en verkeersovertredingen?

Bij operational lease staat de auto niet op jouw naam, maar op die van de leasemaatschappij waarmee je een contract hebt afgesloten. Wanneer je geflitst wordt en er een bekeuring uitgedeeld moet worden, stuurt het CJIB deze prent vervolgens keurig netjes naar het adres van de leasemaatschappij. Dat wil uiteraard niet zeggen dat de kous voor jou hiermee af is: het kenteken staat op de bekeuring, dus de leasemaatschappij weet prima bij wie ze moeten zijn. Inderdaad: bij de overtreder.

Bekeuringen niet inbegrepen

Ook al ben je met een operational lease in principe gevrijwaard van bijkomende extra kosten, dat wil niet zeggen dat dit ook geldt voor verkeersovertredingen. De boetes die je ontvangt voor te laag vliegen, door rood rijden of wat dan ook, komen altijd voor rekening van jouzelf. De leasemaatschappij zal bij ontvangst van een bekeuring deze doorsturen aan jouw adres: per post of digitaal. Bij de (elektronische) post vind je ook de beschikking, zodat je zelf kunt zien welke overtreding je hebt begaan, waar en op welke datum, en hoe hoog de boete bedraagt. je dient vervolgens zelf te zorgen voor een tijdige en correcte afhandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*