Operational lease met een BKR-registratie?

Operational lease met een BKR-registratie?

Grote kans dat ook jij gevallen bent voor de vele mogelijkheden, kansen en voordelen die operational lease biedt. Met een operational lease heb je immers een mooie wagen onder je achterste, zonder eerst jarenlang te hoeven sparen. Ook heb je de absolute zekerheid dat je maandbedrag nooit hoger uitvalt dan verwacht, omdat kosten voor bijvoorbeeld onverwachte reparaties voor rekening komen van de leasemaatschappij. Maar wat als je een BKR-registratie hebt? Is het dan ook voor jou nog mogelijk om een operational lease-contract met een BKR-registratie af te sluiten?

Bij veel maatschappijen wel. Sterker nog: de meeste leasemaatschappijen zullen niet eens controleren of je wel of niet geregistreerd bent bij het BKR (Bureau krediet Registratie). Dit klinkt je misschien vreemd in de oren, aangezien je er wel met een prachtwagen vandoor kunt zonder dat deze volledig betaald is. Aan de andere kant: de leasewagen wordt niet jouw eigendom, maar is in feite alleen maar gehuurd van de leasemaatschappij. En bij zaken die je huurt, wordt in de regel geen navraag gedaan bij het BKR.

Bezint eer ge begint

Een dikke BKR-registratie op je naam en desondanks flink aan de (lease)bak dan maar? Tja, dat je iets kunt doen, wil niet meteen zeggen dat het dan ook maar verstandig is om te doen. De meeste leasebedrijven gaan ervan uit dat de klant in spe zelf goed nadenkt over zijn of haar financiĆ«le situatie, alvorens een leasecontract af te sluiten. Dit betekent natuurlijk ook, dat het niet verstandig is je nog verder in de financiĆ«le nesten te werken wanneer je al een negatieve BKR-notering hebt. Lease rijden is namelijk allesbehalve gratis, ook wanneer je in je zoektocht naar een gunstig contract op een zeer voordelige operational lease stuit. “Eerst denken, dan doen,” blijft dan ook het devies.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*