Ruitschade bij operational lease
Hoe voorzichtig je ook bent in het verkeer, (bijna) iedereen krijgt weleens te maken met ruitschade. Ruitschade is een van de meest voorkomende schades: een op de vier automobilisten wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Heb je een operational leasecontract afgesloten en heb je ruitschade, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je deze schade moet afhandelen en of de leasemaatschappij hieraan meebetaalt.
Een van de grootste voordelen van het operational leasecontract, is de volledigheid ervan: met het afsluiten van een operational lease ben je in feite met één vast bedrag per maand onder de pannen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor bijkomende kosten, zoals motorrijtuigenbelasting, onderhoud en/of verzekering. Al deze kosten zijn immers voor rekening van de leasemaatschappij. Met een operational lease weet je dus altijd vooraf waar je aan toe bent.
Ruitschade bij operational lease
Hoe zit dat nu met ruitschade bij operational lease? Ruitschade repareren valt niet onder onderhoud, dus je kunt er niet klakkeloos van uitgaan dat de leasemaatschappij de kosten voor haar rekening neemt. Dat wil echter niet zeggen dat de ruitschade geheel en al voor je eigen rekening komt.
Bij veel leasemaatschappijen worden er, bij afsluiting van het leasecontract, speciale afspraken gemaakt met betrekking tot (de afhandeling van) ruitschade. Krijg je te maken met ruitschade, dan kan je deze laten repareren bij een erkend reparatiebedrijf, zoals bijvoorbeeld Carglass of een andere -door de leasemaatschappij bepaalde- schadehersteller. Je betaalt in dat geval een gering bedrag aan eigen risico.