Een trekhaak aan je leasewagen (operational lease)

Een trekhaak aan je leasewagen (operational lease)

Een trekhaak aan je leasewagen, laten we wel wezen: misschien is het niet het mooiste gezicht ter wereld, maar handig is het zeker. Even gauw een aanhangertje huren en dit volladen bij de doe-het-zelfzaak, de bouwmarkt of het tuincentrum, een caravan achter je operational lease en lekker naar het buitenland... met een trekhaak kan het allemaal. Maar wat als je leaseauto nou geen trekhaak heeft, mag je er dan eentje laten monteren?

Operational lease wint jaar na jaar aan populariteit. Niet verwonderlijk natuurlijk, want een gloednieuwe wagen rijden zonder eerst je spaarvarken te slachten… wie wil dat nou niet? Maar ja, elke medaille heeft z’n keerzijde, en dat geldt ook voor operational lease. Met een dergelijke constructie ben je immers wel de berijder, maar niet de eigenaar van de auto. En dat betekent dat de beslissing om een trekhaak aan je leasewagen te monteren, feitelijk niet bij jou ligt.

Hoe denkt de leasemaatschappij over die trekhaak? Vraag het na!

Bij veel leasemaatschappijen mag je gewoon een trekhaak laten monteren aan je operational lease. Dit geldt echter niet voor álle maatschappijen, dus weet je het niet zeker: vraag het na! Is de trekhaak geen probleem, let er dan wel op dat deze op de juiste manier gemonteerd moet worden. Dat betekent in de regel dat je de trekhaak door een erkend bedrijf moet laten bevestigen en dat de carrosserie niet zichtbaar beschadigd mag raken. Ook zal de trekhaak bij inlevering van de auto soms weer verwijderd moeten zijn, dus let er op dat je deze tijdig laat demonteren. Al met al zal je in de regel uitkomen op het duurdere segment trekhaken: hou hier rekening mee, want té veel geld investeren in een auto die niet van jou is, is zondegeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*