Je leasewagen inleveren

Je leasewagen inleveren

Ga je voor een operational lease, dan ga je voor autorijden met maximaal comfort en minimale sores. Je rijdt altijd een spiksplinternieuwe wagen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud en/of reparatie. Een appeltje voor de dorst achter de hand houden zodat je de kosten van de garage kunt voldoen, is dus niet nodig. Alleen al deze zekerheid zorgt sinds jaar en dag voor het grote succes van operational lease. En niet alleen voor de particuliere rijder, maar ook voor de ZZP’er is deze vorm van leasen uitermate geschikt. Maar hoe gaat het in z’n werk als je de wagen weer moet inleveren?

Bij de meeste leasemaatschappijen moet je een afspraak maken om de leasewagen weer in te komen leveren. Op het afgesproken tijdstip breng je de auto naar de leasemaatschappij en neemt men samen met jou in welke toestand de auto wordt ingeleverd: is er sprake van schade? Zo ja, wat voor schades zijn dit dan? Kleine gebruikerssporen zijn uiteraard niet zo erg, maar je moet niet met een fikse kras in de lak terugkomen. Doe je dit wel, dan is de kans groot dat de leasemaatschappij hier niet zonder slag of stoot mee akkoord gaat,

Leasewagen inleveren zonder afspraak

Bij steeds meer leasemaatschappijen kan je je operational leasewagen inleveren zonder dat je daarvoor een afspraak hoeft te maken. Je brengt de auto simpelweg naar de dealer en laat ‘m daar achter. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat ook alle benodigde papieren en accessoires worden meegeleverd. Denk hierbij aan zaken zoals het kentekenbewijs, het onderhoudsboekje, de groene kaart, reservesleutels en de cd-rom voor het navigatiesysteem. Beschik je over een brandstofpas? Deze hoef je in de regel niet in te leveren: je kan ‘m simpelweg doorknippen en opsturen aan de leasemaatschappij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*