Operational lease en winterbanden

Operational lease en winterbanden

Operational lease is populairder dan ooit. Niet verwonderlijk, want met een operational leasecontract op zak rij je een spiksplinternieuwe wagen zonder dat je eerst jarenlang hebt moeten sparen. Operational lease is de meest “uitgeklede” vorm van leasen: je betaalt alleen voor het gebruik van de auto, niet voor de restwaarde. Daarom is operational lease voordeliger dan financial lease.

Vóórdat je een operational lease-contract afsluit, bepaal je hoeveel kilometer je per jaar denkt te gaan rijden. Neem hierbij een marge in acht, want bij sommige maatschappijen betaal je een flinke meerprijs wanneer je het afgesproken aantal kilometers overschrijdt. Dit kan leiden tot onverwachte kosten. Kies bij voorkeur voor een maatschappij die extra kilometers niet, of tegen een lager tarief, in rekening brengt.

Operational lease en winterbanden

Ook al heb je afgesproken hoeveel kilometer je denkt te gaan rijden, je hebt er niet bij vermeld wannéér je deze denkt te gaan maken. En waar. Misschien wil je je leaseauto wel meenemen op de wintersport? Maar ook als je gewoon in Nederland blijft, zijn winterbanden soms geen overbodige luxe. Met winterbanden heb je extra grip tijdens barre weersomstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Deze extra grip komt doordat winterbanden zijn vervaardigd uit speciaal rubber en zijn voorzien van een profiel met brede groeven en lamellen. Je hebt meer controle over je wagen, waardoor je zekerder en veiliger rijdt.

Aan deze zekerheid en veiligheid hangt uiteraard wel een prijskaartje: voor niets gaat alleen de zon op. Wil je winterbanden onder je leasewagen laten monteren, dan kan je bij veel maatschappijen een speciaal contract afsluiten. Je ontvangt dan een bericht wanneer het tijd wordt om je zomerbanden te laten vervangen door weersbestendiger exemplaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*