Operational lease voor ZZP-ers

Operational lease voor ZZP-ers

Wanneer je werkt als zelfstandige zonder personeel, dan heb je het vaak al druk genoeg. In tegenstelling tot werknemers in loondienst, staat jouw werk eigenlijk nooit stil: privé en arbeid lopen vaak behoorlijk door elkaar heen. Juist daarom moet je als ZZP-er vaak goed voor de dag komen. Want laten we wel wezen: een zelfstandig timmerman, accountant, journalist of systeembeheerder wekt niet echt vertrouwen wanneer hij/zij komt aanrijden in een zestiendehands barrel. Een mooie bedrijfswagen voor de deur dus, maar hoe kom je daar aan? Precies: met operational lease. 

De voordelen van een operational lease voor ZZP’ers zijn natuurlijk legio. Om te beginnen al het feit dat je geen omkijken hebt naar verdere kosten aan de wagen: je betaalt een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij en that’s it. Je hoeft je dus niet druk te maken om onverwachte dure reparaties, stijgende verzekeringspremies en ander onheil. In plaats van risico’s heb je dus alle zekerheid in handen.

Bedrijfsvermogen

Wanneer je een bedrijfswagen koopt, moet je natuurlijk ergens het geld vandaan halen. Vaak doe je dit in de vorm van een lening. Of je besluit om een gedeelte van je kapitaal te investeren. Maar omdat je je geld maar één keer kunt uitgeven, kan het rijden van een mooie bedrijfswagen een behoorlijke aanslag zijn op je bedrijfskapitaal. Geld dat in je wagen zit, kan je nu eenmaal niet besteden aan andere zaken, zoals bedrijfsgoederen, een bedrijfspand of opleidingen die in jouw werkgebied van pas komen. Wanneer je in plaats van een bedrijfswagen te kopen, besluit om voor een operational lease te gaan, hou je je beschikbare bedrijfskapitaal in handen. Je kan dit geld dus gebruiken om andere investeringen te doen. Je bedrijfswagen drukt dus niet op het kapitaal van je onderneming. Verder mag je de betaalde leasetermijnen fiscaal aftrekken, zodat je ook op dit gebied niet teveel betaalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*