Overal vol gas met de brandstofpas
Heb je eenmaal besloten om een wagen te gaan leasen, dan ontdek je al snel dat er meerdere leaseconstructies te vinden zijn. Hierbij is operational lease een van de populairste. Niet verwonderlijk, want juist met operational lease rij je een pracht van een wagen zonder dat je er ook maar enig omkijken naar hebt! En wil je profiteren van nog meer gemak? Dan neem je een brandstofpas.
Een brandstofpas is precies wat het impliceert te zijn: een pasje waarmee je kunt tanken. Met een brandstofpas kun je terecht bij vrijwel alle tankstations in Nederland, zowel bemande als onbemande. Er zijn verschillende brandstofpassen te verkrijgen, waarbij iedere brandstofpas weer z’n eigen voor- en nadelen en specifieke voorwaarden kent. Wil je je brandstofpas ook in het buitenland kunnen gebruiken? Kies dan voor een brandstofpas waarop het logo van DKV staat vermeld.
Naast het DKV-logo, moet een internationale brandstofpas ook twee magneetstrippen hebben in plaats van één. Bij de betaling met de pas in het buitenland geef je geen pincode, maar een chauffeurscode. Deze staat op de DKV-kant van de brandstofpas, tussen het kenteken en de geldigheidsdatum.
Wat als je brandstofpas niet meer werkt?
Daar sta je dan, met je leasewagen bij het benzinestation… Brandstofpas defect. In de meeste gevallen is de kaart geblokkeerd doordat de gebruiker (jij dus!) drie keer de verkeerde pincode heeft ingevoerd. De pas in dat geval geblokkeerd bij het tankstation waar je de verkeerde code hebt gegeven, maar zal op andere benzinestations wél werken. Kwestie van naar de volgende post karren dus.
Is de magneetstrip van je brandstofpas beschadigd, dan doet ‘ie het bij geen enkel benzinestation meer. Je zal in dat geval dus een nieuwe brandstofpas moeten aanvragen. Neem hiervoor contact op met je leasemaatschappij.