Waarom operational lease zo populair is

Waarom operational lease zo populair is

Vroeger, toen de winters nog koud waren en de kinderen nog gehoorzaam, bestond er niet zoiets als ‘operational lease’. Wilde je iets moois hebben, dan moest daarvoor gespaard worden. “Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen,” en dergelijke. Tegenwoordig is het echter helemaal niet nodig om eerst jarenlang te sparen alvorens je eens een mooie bolide kan aanschaffen. Dát is een van de grote voordelen van operational lease: je kan vrijwel direct over het gehuurde beschikken, ook als je spaarvarken chronisch honger heeft. 

Juist operational lease is een van de meest voordelige vormen van leasen. In tegenstelling tot financial lease, wordt de operational lease gezien als een vorm van “huur”. Je betaalt dus niet voor de restwaarde van de auto, maar alleen voor de tijd dat je de auto gebruikt. Gebruiksduur in plaats van levensduur, dus. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten.

Waarom operational lease aantrekkelijk is voor zakelijke én particuliere rijders

Uiteraard maakt het voordelige tarief de operational lease een geliefde leasevariant voor zowel zakelijke als particuliere rijders. Maar voor zakelijke rijders liggen er nóg een aantal voordelen in het verschiet. Zo hoeft de middels operational lease aangeschafte wagen niet gerekend te worden tot het wagenpark van het bedrijf, zodat de auto niet op de balansen drukt. Sterker nog: de betaalde leasetermijnen kunnen zelfs in mindering worden gebracht op de winst. Op deze manier haal je met een operational lease een tweezijdig financieel voordeel.. tenminste, als je zakelijk rijder bent. Voor particulieren is vooral het scherpe tarief de grootste reden om voor operational lease te kiezen.

Operational lease: geen omkijken naar!

Met een operational lease hoef je je nooit zorgen te maken over bijkomende kosten voor bijvoorbeeld onderhoud of reparatie aan je wagen. De auto blijft immers eigendom van de leasemaatschappij: jij bent alleen maar degene die ‘m huurt. Alle bijkomende kosten komen dan ook voor risico (en daarmee voor rekening) van de de leasemaatschappij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*